Blogit, twiitit ja muu some on jo joka puolella, mutta kuinka ollakaan, meitä on vielä monia, joille tämä maailma on uusi, koskematon. Koskemattomuuttakin on monenlaista. Itse lukeudun koskamattomuudellani siihen porukkaan, joka ei ole luonut sisältöä, mutta muuten olen kahlannut maan ja taivaan välillä olevia blogeja läpi.
Johtuuko koskemattomuus kuitenkin siitä, että minä ja muut pelkäämme muuttuvansa niiksi, joita ei voi sietää? Ne kaikkitietävät bloggarit, jotka ärsyttää ärsyttää ja ärsyttää. Kuka niille on antanut vallan olla oikeassa kaikessa mahdollisessa? Vastaus tähän on: Me itse.
Laiskat bloggarit
Me kansalaiset olemme halunneet uusia kanavia kommunikoida maailman kanssa ja tulemme jatkuvasti haluamaan uusia mahdollisuuksia. Ammattilaiset, suomalaiset toimittajat, sen sijaan ovat M&M:n uutisoinnin mukaan maailman laiskimpia bloggaajia. Vaikka bloggaus on joillekin harrastelijoille muuttunut työksi, mikä hieno juttu heille, niin toimiiko bloggaus myös toisinpäin. Muuttuuko kotimainen, ammatilleen uskovainen toimittaja bloggariksi tuosta vain?Jätän teidät pohtimaan tätä asiaa ja palaan asiapitoisemmalla tekstillä seuraavalla kerralla.
Milla Vainio
Blogi on lyhenne sanasta weblog. Se on julkinen verkkosivu tai –sivusto, johon sen pitäjä kirjoittelee säännöllisesti ja jossa muut voivat kommentoida kirjoituksia. Kirjoitukset ovat löydettävissä aikajärjestyksessä, uusimmat ovat sivun yläreunassa, vanhempiakin tekstejä säilytetään pitkään. Blogeihin on helppo kirjoittaa, ne ovat helppolukuisia ja niissä on helppo keskustella. Sisältö päivittyy koko ajan.
VastaaPoistaBloggaajat voivat kirjoittaa tietyistä aiheista, kommentoida toistensa tekstejä, esittää yksityisiä ja ehkä hyvinkin intiimejä tietoja ja ajatuksia (vrt. ammatti- tai yritysblogi). Myös mainostajat ovat kiinnostuneita blogeista.
Lähde: http://www.tietosuoja.fi/uploads/r664zoaj.pdf